Masterson Method® Beyond Horse Massage Weekend Seminar

Het Beyond Horse Massage Weekend Seminar is van waarde voor iedere paardeneigenaar en verzorger. Tijdens het weekend leer je de basistechnieken van de Masterson Method®, waarmee jij je paard kunt helpen spanning los te laten en je dieper met je paard kunt verbinden. Kennis van anatomie is niet nodig en een normale fysieke fitheid is voldoende om het weekend goed te kunnen volgen. Na afloop van het weekend is de kans groot dat je denkt “dit had ik veel eerder moeten doen!”.

Het Masterson Method® Weekend Seminar is de volgende praktische stap na het lezen en bekijken van het "Beyond Horse Massage" boek en dvd.

In dit praktische weekend leer je wat het paard je verteld via voelbare en zichtbare reacties. Vervolgens leer je deze reacties te gebruiken om het paard te helpen op diepere niveaus spanning los te laten. Dieper dan waar het paard zelf toe in staat is. Dit is intrigerend! Een interactief proces, dat resulteert in de verdieping van de relatie met het paard èn een verbetering van de beweging en prestaties van het paard.

Vóór deelname aan het weekend wordt geadviseerd het "Beyond Horse Massage" boek en/of dvd aan te schaffen en goed door te nemen.

Weekend Seminar data

Hieronder vindt je de Weekend Seminars die gepland zijn voor de komende tijd. Inschrijven kan door de link te volgen van het weekend van jouw keuze. De link brengt je naar de website van Masterson in Amerika. Daar kun je je inschrijven. En daar vind je ook de prijs à 550 USD en onderaan de pagina het aantal plekken dat nog vrij beschikbaar is.
Heb je vragen over je inschrijving, neem dan even contact op met de instructeur van het weekend dat je graag wilt volgen.

Juli 6-7, 2024 Bedum (Groningen) met Masja Fick (nog 1 plek beschikbaar)
September 19-20, 2024 Ruinerwold (Drenthe) metChaja Kolthoff-Voest
September 21-22, 2024, Ouwerkerk (Zeeland) met Masja Fick

Masterson Method Weekend Seminar_dag 1

Dag 1 - Seminar begint om 9.00 uur

Het Weekend Seminar begint om 9.00 uur met een bespreking van de principes van de Masterson Method®.

 • Het paard zijn overlevingsstrategie en de spanning die als gevolg hiervan in het lichaam kan ontstaan.
 • Hoe we verschillende niveaus van aanraking gebruiken, en de reacties van het paard hierop, om het paard te helpen fysiek beperkende spanning los te laten.
 • Gebruik van beweging en positionering om een ​​spier of ander zacht weefsel zich te laten ont-spannen.
 • Belangrijkste delen van het lichaam die de meeste invloed hebben op de prestaties.
 • Hoe het subtiele en soms niet zo subtiele proces van loslaten werkt.

Technieken:

 • De eerste techniek, de blaasmeridiaan techniek, wordt gedemonstreerd en uitgelegd.
 • Studenten oefenen in groepjes van twee met een paard, met individuele en praktische hulp van de instructeur(s).
 • Studenten en instructeur(s) komen bijeen om ervaringen te delen, vragen te stellen en te beantwoorden en de resultaten van de techniek te bespreken.
 • Technieken om spanning in de nek-, hals en hals/schouders/schoft-verbinding te verminderen worden gedemonstreerd, geoefend en besproken tijdens de eerste dag, met een lunchpauze en korte ochtend- en middagpauzes. De dag ronden we af rond 17 uur.

Dag 2 - Seminar gaat verder om 9.00 uur

We volgen hetzelfde format als op dag 1:

 • Hands-on instructie.
 • Evaluatie en discussie om de basistechnieken te leren, waarmee spanning in de rug, lendenen en bekkengebied kan worden verminderd.

Na de lunch wordt een nieuwe groep paarden binnengebracht. Studenten hebben de mogelijkheid om alle technieken, die in het weekend zijn uitgelegd, te oefenen op nieuwe paarden, met praktische hulp van de instructeur(s). Op deze manier worden alle technieken nog een keer geoefend en doorgenomen en doet de student een volledige lichaamswerk sessie met een paard voordat hij of zij naar huis toe gaat.

Masterson Method Weekend Seminar_dag 2
Beyond Horse Massage Weekend Seminar_toelatingseisen

Weekend Seminar toelatingseisen

1e Vereiste – Lezen en bekijken van het "Beyond Horse Massage" boek en/of de dvd (online streaming kan worden toegevoegd bij aanmelding voor het weekend seminar)

2e Vereiste - Dit is een hands-on seminar. Studenten moeten bereid zijn om alle vier de benen van een paard op te pakken en zich op hun gemak voelen in een stal met een onbekend paard. Om veiligheidsredenen is het belangrijk dat studenten een goed begrip hebben van de basis omgangsregels met een paard.