Veldwerk cursus

Word vaardig in de Masterson Method technieken en de anatomie van het paard middels coaching, begeleiding door een mentor en "case studies". Het Veldwerk vraagt om toewijding en is de volgende stap op weg om een Masterson Method Certified Practitioner te worden.

Certificering, in welke discipline dan ook, laat zien dat je er tijd, energie en moeite in hebt gestoken om bekwaam te worden en te voldoen aan de normen. Certificering als Masterson Method Practitioner laat zien dat je de gevorderde technieken van de Masterson Methode hebt geleerd en dat je er bedreven in bent geworden. De Veldwerk Cursus is een belangrijke stap op weg om een Masterson Method Certified Practitioner of MMCP te worden. Zorg ervoor dat je de pagina "Hoe wordt je gecertificeerd in de Masterson Method" hebt gelezen voordat je je inschrijft voor de Veldwerk Cursus. Als we het gevoel hebben dat je niet klaar bent om verder te gaan met het Veldwerk, kan je gevraagd worden om verdere training te volgen.

Veldwerk Cursusoverzicht: Begeleiding door een mentor en coaching

In de Veldwerk Cursus, dienen studenten schriftelijke casestudies in bij een mentor in 3 verschillende blokken, en nemen deel aan een persoonlijke Coaching Cursus aan het eind van ieder blok.
Studenten voltooien een reeks van lichaamswerk sessies (case studies) en schrijven een verslag van elke sessie met vermelding van wat je deed, hoe het paard reageerde en reflecties die specifiek zijn voor dat blok. Je mentor beoordeelt ieder verslag en geeft je feedback, wat je meeneemt en verwerkt in je volgende sessie en verslag. Na het voltooien van je case studies en verslagen voor het blok waarin je zit, volgt een Coaching Cursus om zowel je vooruitgang tijdens het veldwerk te begeleiden als te evalueren.

Data coachingsweekenden

Op verzoek van Masterson organiseren wij de coaching, waarmee ieder blok van het veldwerk wordt afgesloten, in de vorm van coachingsweekenden.
De op dit moment geplande data zijn:

  • Maart 2 & 3, 2024
  • Augustus 31 & september 1, 2024

Daarnaast hebben we, ter ondersteuning van de anatomie voor blok 2, een praktijkdag voor de anatomie in de planning opgenomen:

  • Januari 13, 2024

Veldwerk Cursus Registratie


Veldwerk cursus_Masterson Method Nederland

Inschrijven voor de Veldwerk Cursus

Lees de hierboven vermelde voorwaarden voordat je je inschrijft voor het Veldwerk.

De totale kosten voor de Veldwerk Cursus bedragen $2.100. Je schrijft je in voor elk blok naarmate je vordert voor $700 per blok; dit dekt de begeleiding door een mentor, coaching en administratieve kosten. Zodra je je inschrijft, ontvang je instructies en een mentor om Blok 1 te beginnen. Zodra je slaagt voor je Blok 1 coaching, krijg je bericht dat je goedgekeurd bent om je in te schrijven voor Blok 2. Als je je inschrijft en betaalt voor Blok 2, krijg je een mentor voor Blok 2 toegewezen, enzovoort. Let op: betaalde kosten voor het Veldwerk worden niet gerestitueerd.

Als je vragen hebt, neem dan contact op met de "Fieldwork Coordinator" bij Masterson op kantoor.

Veldwerk Cursus Planning

Studenten mogen maximaal zes maanden wachten voordat ze zich aanmelden voor de Veldwerk Cursus na het volgen van de vereiste Gevorderde 5-Daagse Cursus. Een periode van zes maanden is toegestaan tussen de Coaching Cursussen en nog eens zes maanden voor het volgen van de Certificering Cursus. Dit geeft de student een maximumperiode van twee jaar om het volledige certificeringsprogramma te voltooien. De Veldwerk Cursus kan echter in een kortere periode worden afgerond.

Coaching cursus_Masterson Method Nederland
Masterson Method Nederland_Veldwerk cursus planning

Coaching Cursussen Toegelicht

In een Coaching Cursus ontvangt de student hands-on begeleiding en een beoordeling van een Masterson Method Coach.
In Noord-Amerika nemen studenten, die hun case studies hebben afgerond, contact op met een coach om een coachingsafspraak te maken voor een datum en locatie; deze zijn meestal privé, één-op-één en duren één dag.
In Nederland worden, net zoals in Engeland en Duitsland, op regelmatige basis Coachingsweekenden gepland. Tijdens de Coachingsweekenden, die twee dagen duren, zijn er drie of meer studenten aanwezig en voldoende coaches voor een gedegen begeleiding. Zijn er maximaal twee studenten, die klaar zijn voor hun coaching, dan wordt er een dag uitgetrokken voor de coaching i.p.v. een weekend.

De student wordt door een coach beoordeeld op de Masterson Method technieken met behulp van het Certification Proficiency Evaluation Form. Het doel van het Certification Proficiency Evaluation Form is om een consistente en objectieve maatstaf te bieden voor coaches om de vooruitgang van studenten in de loop van de tijd te evalueren. Dit geeft de student een duidelijk inzicht in hoe hij vordert in de cursus.

Aanbevolen boeken en dvd's

Er zijn talloze boeken over paardenmassage en lichaamswerk. Alle achtergrondinformatie over myofascial release, neuromusculair, craniosacraal, acupressuur, bio-machanica, spieren en beweging zal helpen. Hieronder staan enkele suggesties:

  • Whole Horse Video series: 14 sessions, by Jim Masterson (via Masterson website als streaming)
  • The Horse Structure and Movement by R.H. Smythe and P.C. Goody (Met goede tekeningen van o.a. gewrichten en ligamenten)
  • Horse Anatomy, second edition: A Pictorial Approach to Equine Structure, by Peter Goody.
  • Tug of War: Classical Versus “Modern” Dressage, by Dr. Gerd Heuschmann.
  • Horse Anatomy: Equine 3D, Dit is een goede app voor iPhone en iPad gebruikers.
  • Horse Anatomy for Performance, by Gillian Higgins.
  • The Horse’s Muscles in Motion, by Sara Wyche.