Gevorderde 5-Daagse Cursus

Paarden waar jij zorg voor draagt, zullen zeker baat hebben bij jouw deelname aan de Gevorderde 5-Daagse Cursus. Je zult bedrevener raken in de Masterson Method technieken die helpen om de spanning bij je paard te verminderen en om een sterkere relatie tussen mens en paard op te bouwen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn om een Masterson Method Certified Practitioner (MMCP) te worden, is dit de volgende vereiste stap.  Lees hier meer over het certificeringsproces.

Masterson Method gevorderde 5-daagse cursus

De Gevorderde 5-Daagse Cursus is een praktische cursus die toegankelijk is voor iedereen met ervaring in de omgang met paarden, die basis kennis heeft van de anatomie van paarden, die geïnteresseerd is in het verbeteren van de relatie, communicatie en prestaties bij paarden. Het is ook het eerste deel van het certificeringsprogramma.

De cursus bestaat uit vijf dagen praktische training. Iedere dag bezoeken we een andere stal in de omgeving van de primaire locatie. Op deze manier heb je tijdens de vijf dagen een verscheidenheid aan paarden om mee te werken. Carpoolen wordt aanbevolen en kan op de eerste dag worden geregeld.

Deze cursus wordt bijna volledig besteed aan het werken met paarden. Je leert waarnaar je moet kijken, waarop je moet letten en hoe je problemen, die de prestaties van het paard het meest beïnvloeden, kunt oplossen. Tijdens deze cursus perfectioneer je jouw begrip van de principes van het oplossen van spanning in het paard, jouw vaardigheid om reacties van het paard op jouw aanraking te herkennen en te gebruiken om die spanning los te krijgen, en jouw vaardigheid om het paard in staat te stellen deel te nemen aan het proces van het loslaten van die spanning.

Je leert ook evaluatietechnieken die je helpen biomechanische patronen in het paard te identificeren, die geassocieerd worden met mogelijke primaire problemen en de daaruit voortvloeiende secundaire problemen.

De cursus is beperkt wat aantal deelnemers betreft om intensieve begeleiding te garanderen.

Data Gevorderde 5-Daagse Cursus

Doe mee met de Gevorderde 5-Daagse Cursus en leer de geavanceerde Masterson technieken en Jim's evaluatieproces.

April 17 t/m 21, 2024  Schalkhaar (Overijssel) met Masja Fick

Opmerking: deze 5-daagse vindt plaats van woensdag t/m zondag. We bezoeken iedere dag een andere stal. Dus, hoewel "Schalkhaar" als locatie wordt genoemd, zullen we op verschillende locaties zijn, tot ca. 45 minuten rijden (auto) rondom Schalkhaar (gem. Deventer).

 

Wat je gaat leren - cursus details


Tijdens de Gevorderde 5-Daagse Cursus beginnen we iedere dag om 9.00 en ronden of rond 17.00 uur. Zorg ervoor dat je iedere dag zo'n 15 minuten voor aanvang van de cursus aanwezig bent.

 

Masterson Method gevorderde 5-daagse cursus vereisten

Vereisten voor deelname

Cursus inhoud

Tijdsindeling: Ongeveer 15 tot 20% zal worden besteed aan les, waaronder:

 1. De anatomie van de belangrijkste knooppunten van het lichaam, die het meest van invloed zijn op de prestaties van het paard:
  • achterhoofd/atlas/axis
  • hals/schouders/schoft
  • lumbo-sacrale overgang/sacro-iliacale gewricht
   En, de belangrijkste spieren die geassocieerd worden met deze drie knooppunten.
 2. De principes en mechanismen van het loslaten van spanning in de spieren en bindweefsel van het paard, verschillende niveaus van druk, het herkennen en gebruiken van de reacties van het paard op aanraking en, hoe ons gebruik van druk, beweging en positie maakt dat een spier of knooppunt spanning loslaat.
 3. Initiële en finale evaluaties, primaire vs. secundaire problemen, en pijn vs. beperking in het lichaam.

Ongeveer 80 tot 85% zal besteed worden aan hands-on demonstraties en het oefenen van de Gevorderde Masterson Method Technieken op meerdere paarden met een scala aan problemen.

Masterson Method gevorderde 5-daagse cursus inhoud

Verplicht en aanbevolen lees- en kijkmateriaal voor de Gevorderde 5-Daagse Cursus

Vereist:

Dvd of streaming: Beyond Horse Massage, Jim Masterson. Kijk even verder bij Boeken & DVD's.
Boek: Beyond Horse Massage, Jim Masterson met Stefanie Reinhold. Kijk even verder bij Boeken & DVD's.
Beyond Horse Massage Home Study Course

Voorgesteld:

Er zijn talloze boeken over paardenmassage en lichaamswerk. Alle achtergrondinformatie over myofascial release, neuromusculair, cranio-sacraal, acupressuur, biomechanica, spieren en beweging zal helpen. Hieronder staan enkele suggesties:

 • Whole Horse DVD series, by Jim Masterson (5 DVD Series)
 • The Horse Structure and Movement, by R.H. Smythe and P.C. Goody (Met goede tekeningen van o.a. gewrichten en ligamenten)
 • Horse Anatomy: A Pictorial Approach to Equine Structure, by Peter Goody.